Nieuwtjes

Beste Lezer,
Vandaag werd de samenwerking met dhr. Gerard Haisma ,alias Gerard Duque, alias George Haisma, van de Nederlandse Boekwinkel Spanje (ex-Hallo Boekwinkel) in Alfaz del Pi stop gezet wegens wanbetaling op grote schaal: 8.405,57 euro !!
Exgenote van Nicoline Letteboer Klazina, eigenaar van afscheidshuis De Vlindertuin in Julianadorp.
Stuur gerust een PB indien u meer details wil hierover.

Dank voor de vele reacties en delingen.

Veel leesplezier.

Reacties

 Hanka Vet Sta ik helaas niet van te kijken. Gerard laat overal slachtoffers achter. Het is gewoon een sluwe oplichter.
  Michel Organe Inderdaad een verwerpelijk figuur. Zonder scrupules.
 Conny Andreas Mensen zoals hij moeten worden aangepakt
 Jan Nicolas Ik heb je bijna een jaar geleden al voor hem gewaarschuwd…
 Michel Organe Klopt Jan Nicolas. Dank daarvoor. Spijtig genoeg had ik geen details. Nu heb ik die wel.
 Lambert Verlinden Ne KLOOTVOS
 Joop van den Bout Net acsi gids besteld en betaald! Zo zie je maar weer, je kan niemand meer vertrouwen! Kom hem nog wel een keer tegen!! Kan die zijn eigen uitvaart regelen!!
 Don Panchito Joop hij is gewoon open
 Max Rufi Ik heb je een pb gestuurd Marc!
 Carolina Van Impe Erg en dat blijft verder doen.
Max Rufi Beste Michel (en andere ‘slachtoffers’ van Gerard Haisma. )‘
Wat je wellicht niet wist, is dat bij de overname van onze Hallo Boekwinkel ook wij door Haisma zijn opgelicht. Via zijn (ex) vrouw betaalde hij ons in januari 2017 ‘lastminute’ -omdat hij de sleutels van de winkel anders niet kreeg- 60 procent van de aankoopprijs, zoals was afgesproken, maar van de resterende resterende 40 procent hebben we slecht 3 afbetalingen ontvangen, terwijl het laatste termijn deze maand verloopt. Als reden voor het niet nakomen van zijn betaling verplichtingen haalde Haisma elke keer andere smoesjes uit de kast, waarbij niet hij, maar wij hém zouden hebben opgelicht. De commotie die door zijn gelieg bij mij, Max, ontstond heeft bijna geleid tot een ordinaire vechtpartij omdat hij een dreigende houding aannam, waarbij ik het sterke vermoeden had dat hij uit was op een handgemeen om vervolgens als slachtoffer op de grond te gaan liggen zodat hij mij kon aanklagen. Te meer daar hij, toen ik me wijselijk terugtrok, op een centimeter afstand uitdagend achter mij aanliep tot ik de ‘plek des onheils’ verliet.
Ik heb daarop bij de Guardia Civil een aanklacht tegen Haisma ingediend wegens fysieke bedreiging, waarop hij later voor de rechtbank moest verschijnen waar hij, gekleed in drie delig grijs, de bedreiging ontkende en de rechter probeerde te beïnvloeden door te beweren dat hij in Nederland een hoge politie post bekleedde. Wegens gebrek aan getuigen, was de richter helaas niet ontvankelijk voor onze aanklacht.
Haisma heeft ons echter ook op papier bedreigd en een smaad makend artikel over ons op zijn facebook gepost en daarvoor is hij bij een tweede rechtszaak deze maand, veroordeeld. Naast een fikse boete aan de rechtbank moest hij ons een vergoeding uitbetalen wegens de geleden zakelijke en morele schade. Ook moet hij de gerechtskosten betalen en een rectificatie mbt tot zijn smaakmakende tekst over ons op zijn Facebook plaatsen.
In februari, nadat zijn betaal termijnen voor de boekwinkel zijn verlopen, moet Haisma weer voor de rechter verschijnen, maar dan wegens wanbetaling. Als hij het aan ons verschuldigde bedrag inclusief bijkomende kosten, daarbij niet terstond betaald, wordt er beslag gelegd op zijn bezittingen…die hij niet heeft 
Overigens heeft Haisma in Jalon, waar hij een uitvaart centrum o.i.d. wil oprichten, een straat verbod gehad of heeft het nog steeds, wegens intimidatie, bedreiging en stalking van een vrouw.
WORDT VERVOLGD.
 Michel Organe Dank voor je reactie Max.

Hier moet een einde aan gesteld worden.
Samen moet dat lukken !

 Max Rufi Samen gáát het lukken Michel!!!
 Francis Overmeijer Wat een vreselijke man…! 
 Bertus van Gelderen Daar gaat mijn betaalde kippen boek !!!!
 Joop van den Bout Vanmorgen even bij gerard in de boekhandel langsgeweest en mijn aanbetaling teruggehaald! Zonder problemen!! Boekhandel trouwens gewoon open!!
 Max Rufi Nu dus niet meer Joop 
 Joop van den Bout Weet ik! Maar vecht het niet uit op fb aub. Ook jij weet waar hij woont!
 Wendy Den Hartog · Bevriend met Max Rufi en 10 anderen
ben geinformeerd Loes…

Ria Van Ewijk · Bevriend met Hanka Vet en 5 anderen

Triest kom je in contact met een soort gelijk persoon
Let op lichaamstaal
Kijkt iemand jou aan
Zag hem hier 2 jr geleden lopen
Het was tenslotte mij buurman van penthouse
Je mag niet oordelen meteen
Maar voelde voor mij totaal niet goed
De persoon Dat voelde hij ook
 Max Rufi Afgelopen zaterdag 27 januari heeft Haisma met een handlanger de boekwinkel in Alfaz del Pi, die hij nog NIET heeft afbetaald, leeg gehaald en is – met tevens een huurschuld, naar elders vertrokken. Kan iemand ons vertellen waar hij is neergestreken?
 Anne Wittebol Aarts Annie Aarts Het schijnt dat hij in Parcent woont. Daar gebruikt hij de naam: Gerard Duque (op facebook te vinden).
Max Rufi Onderstaand het zo juist gepubliceerde bericht van Haisma op zijn facebook pagina, over zijn besluit om te stoppen met de boekwinkel, met daaronder onze reactie. 

———————————
De Nederlandse Boekwinkel Spanje, Alfaz del Pi, is gesloten. Na een jaar van investeren, zoeken van betrouwbare leveranciers en upgraten van de winkel, heb ik besloten om de winkel toch te sluiten.
Het is helaas niet mogelijk gebleken om de winkel positief voort te zetten. Onjuiste overname cijfers, leugens van de personen waar ik de winkel van over heb genomen en het gevoel te hebben dat ik steeds weer moest vechten om alle bladen en boeken in huis te krijgen, hebben mij tot dit besluit gebracht.
———————————-
Wederom leugenachtige woorden van Haisma waarmee hij zijn besluit om de boekwinkel te sluiten kenbaar maakt en daarbij de beschuldigende vinger wijst naar zijn leveranciers, de inrichting van de winkel, de zogenaamde onjuiste overname cijfers en naar de personen van wie hij de winkel heeft overgenomen, wij dus. 

Echter niet wij, niet zijn leveranciers en ook niet de inrichting van de winkel zijn debet aan de ‘ondergang’ van de boekwinkel, maar Haisma zelf. Bij de overname van de boekwinkel hebben wij Haisma de fiscale verslagen van de voorgaande drie jaarcijfers overhandigd op basis waarvan hij tot de aankoop van onze goed geoutilleerde én gemeubileerde boekwinkel besloot…mits wij akkoord gingen met een aanbetaling van 60 procent van het aankoop bedrag en hij de resterende 40 procent in 12 maandelijkse termijnen mocht voldoen. Van die 12 maanden heeft hij er slechts 3 betaald, terwijl het jaar overmorgen voorbij is.
Door zijn leveranciers te laat en uiteindelijk helemaal niet te betalen en ze steeds aan het lijntje te houden, verloor Haisma hun vertrouwen en kreeg hij op den duur niets meer geleverd waardoor hij door zijn voorraad heen raakte, zijn klanten steeds meer nee moest verkopen en uiteindelijk, na eerst de resterende voorraad en het winkelmeubilair het afgelopen weekend heimelijk te hebben ‘weggehaald’, de boekwinkel heeft gesloten!

 Finn Magendans Tja. En aan alle kanten de schuld bij anderen neerleggen. Wat is waarheid, in iedergeval zijn er weederom gedupeerden. 
Jalon dus opletten.
 Anja Van Den Hooven Heftig zeg
 Hanka Vet Dat Gerard de boekwinkel heeft leeggehaald sta ik niet van te kijken. Zodra het te heet onder zijn voeten wordt pakt die zijn boeltje op en strijkt weer ergens anders neer om nieuwe slachtoffers te maken. Dus inderdaad mensen in en om Jalon wees gewaarschuwd. Hij heeft nu een B&B onder de naam Duquessa in Jalon.
 Anna Jansen · Bevriend met Judith Straver en 8 anderen
Gaat nu vrolijk verder met spaanse mensen… woont in jalon . En heeft zgn een bed en breakfast..
 Anne Wittebol Aarts Annie Aarts Woont in Parcent!
 Anna Jansen · Bevriend met Judith Straver en 8 anderen
Volgens mij woont hij in het huis van de farmaceut in jalon sinds oktober. En heeft daar een b en b casa la duquesa of zo.
Of is hij er alweer uitgezet?
 Ria Van Ewijk · Bevriend met Hanka Vet en 5 anderen
Jee hoe krijgen deze mensen het voor elkaar ?
 Elena Bijl Hij schreef mij dat hij met een uitvaart gebeuren bezig was en idd een b&b .dit had ik echt niet achter de man gezocht.op de manier waarop hij schreef.ps hij heeft mij ook ontvriend .snap dat ook niet.
 Paul Lagaaij Is deze figuur iets voor het TV-programma Opgelicht?!
 Tineke Arends · Bevriend met Truus Rio en 2 anderen
En zo zijn er nog meer van deze figuren !

Michel Organe Beste Lezer,
Op 27 januari 2018 sloot dhr. Gerard Haisma de Boekwinkel (ex-Hallo Boekwinkel), achter de Super Costablanca, in Alfaz del Pi.
Leesplezier leverde steeds keurig de bestelde tijdschriften en boeken aan de Boekwinkel.
Om u als klant verder te kunnen bedienen, is het vanaf heden mogelijk om als particulier, club of winkel boeken en tijdschriften te bestellen bij Leesplezier.
Had u reeds een boek besteld (eventueel reeds betaald) bij Gerard Haisma, laat het weten, zodat ik kan nakijken of die bestelling aan mij werd doorgegeven (respectievelijk geleverd),
U kan mij het best contacteren via email (info@leesplezier.eu) of per Whatsapp (+34 634 361 215).
Ik wens u alvast veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,

Michel Organe
Directeur
Aureo BV – leesplezier.eu
www.leesplezier.eu

 
Conny Andreas Deze man gaat over lijken….letterlijk en figuurlijk te erg voor woorden…..
Ria Van Ewijk · Bevriend met Hanka Vet en 6 anderen
En niemand doet er wat aan
Francine Deur Ben hier net komen wonen (Lliber) en dacht dat iedereen hier kwam wonen om te genieten, niet om mensen op te lichten.
Wat erg voor de vele slachtoffers.
Ik hoop dat die Gerard al vertrokken is naar andere oorden … of op zijn minst gestraft werd voor zijn daden.
Michel Organe Er melden zich nog wekelijks personen aan die bij de Boekwinkel van Gerard George Haisma boeken hadden besteld, betaald, maar nooit gekregen …
Shame on him !!
Maar hij gaat gewoon door … nu in Albir.

Ria Van Ewijk · Bevriend met Hanka Vet en 6 anderen

foto van Ria Van Ewijk.
Finn Magendans Succes Michel Organe. Jammer dat mensen de boel belazeren.

 

Hans Hendriks Lijkt dat vooral Nederlanders onder elkaar er een handje van hebben, spreek uit ervaring.

Finn Magendans Hans Hendriks helemaal waar. Helaas herkenbaar
Michel Organe Dank Finn
 Michel Organe Verdere juridische stappen zijn gezet.
Wordt vervolgd …
 Michel Organe Beste Lezer,
Heb net vernomen dat Dominique van Miramar dhr. Haisma Gerard de deur gewezen heeft omwille van snode plannen. Gelukkig geen verdere schade aangericht. Gerard is terug ingetrokken bij zijn ex(?) vrouw Nicoline Letteboer.
Meer details te verkrijgen via Privé Bericht.
Sandra Groot Mij schreef hij dat hij over 2 weken terugkeert naar nederland. Ik heb je een pb gestuurd met de printscreen.
Michel Organe Dank u Sandra. Was zelfs hilarisch hoe hij zich voordeed tegen jou. Wie weet of hij nu de waarheid spreekt !?
Sandra Groot Die spreekt nooit de waarheid, hij is een pathologische leugenaar.
Michel Organe Beste Lezer,

Ik heb vernomen dat dhr. Haisma Gerard melige berichten op zijn Facebookpagina zet om zo zijn geweten te sussen.
Trap hier niet in alsjeblief en voorkom dat u zijn volgende slachtoffer wordt.Meer weergeven

2

Ruud Pellegrom Vreemd dat je nooit leest dat zo iemand een stevige afstraffing krijgt van iemand.

Max Rufi Zoals ik eerder schreef, licht ook Haisma vroeg of laat de verkeerde persoon op Ruud. Iemand die, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Michel mij, wél zijn eigen rechter speelt. En als ik de geruchten hier aan de Costa Blanca mag geloven, duurt dat niet lang meer!
Ruud Pel de la Gram Iemand van mij steelt zal hiervan spijt krijgen. Mijn hele leven gewerkt en dan zoiets? Nooit. Met een nekschot komt dit tuig nog goed weg.
Anna Jansen · Bevriend met Judith Straver en 16 anderen

Inmiddels is jalon ook een spaanse huiseigenaar opgelicht en is hij weer verder getrokken met een enorme huurschuld, schijnbaar is nu Benissa aan de beurt. BENISSA DUS OPLETTEN. gaat onverminderd door , jaar in jaar uit….
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fleesplezier.CostaBlanca%2Fposts%2F562432097444012&width=500" width="500" height="300" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="yes" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>

Gerard George Haisma

 

Beste Lezer,

Op 27 januari 2018 sloot dhr. Gerard Haisma de Boekwinkel (ex-Hallo Boekwinkel), achter de Super Costablanca, in Alfaz del Pi.
Leesplezier leverde steeds keurig de bestelde tijdschriften en boeken aan de Boekwinkel, maar als dank weigert dhr. Gerard Haisma, alias Gerard Duque, alias George Haisma, noch zijn medeplichtige exgenote mevr. Nicoline Letteboer, de openstaande rekening van 8.405 euro te betalen.
Om u als klant verder te kunnen bedienen, is het vanaf heden mogelijk om als particulier, club of winkel boeken en tijdschriften te bestellen bij Leesplezier.
Had u reeds een boek besteld (eventueel reeds betaald) bij Gerard Haisma, laat het weten, zodat ik kan nakijken of die bestelling aan mij werd doorgegeven (respectievelijk geleverd),
U kan mij het best contacteren via email (info@leesplezier.eu) of per Whatsapp (+34 634 361 215).
Ik wens u alvast veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,

Michel Organe
Directeur
Aureo BV – leesplezier.eu
www.leesplezier.eu

Reacties
 Hugo Renaerts ‘sloot’ is keurig uitgedrukt voor de wijze waarop
Jan de Groot Ja me Donald Duckie,s
Elena Bijl Heb je nog je geld niet terug?
Michel Organe Ik niet nee … Dhr. Gerard George Haisma verweet mij dat het mijn schuld is … dat ik het zo ver heb laten komen … De dader die het slachtoffer verwijt dat het slachtoffer de schuldige is … Ben ik nog niet goed van …
Of is er iemand die zijn gedachte volgt (dat ik de schuldige ben en niet hij) ?

Carolina Van Impe Heel erg bewijs van weinig respect. Vroeg of laat doet karma zijn werk.

Jan de Groot Ben wel 2 maanden Donald Duckie mis gelopen is toch erg niet
 Max Rufi oplichters@simpelmedia.nl


Naar Spanje uitgeweken Nederlander licht Nederlandse overwinteraars en residenten aan de Spaanse Costa Blanca op!

Geachte redactie van het programma “OPGELICHT IN HET BUITENLAND”

Na Nederland te zijn ontvlucht, wegens fraude met tonnen overheidssubsidies als ondernemer in de zorgsector, (Bron: Wild moddergevecht in Amsterdamse zorgsector de Telegraaf 24 Jul 2008) is de Nederlander Gerard Haisma, alias Gerard Duque, alias George Haisma, aan de Spaanse Costa Blanca neergestreken om hier zijn oplichtingspraktijken voort te zetten.

In de korte tijd dat Haisma hier woont, heeft hij al diverse Nederlandse winter toeristen en residenten voor duizenden euri opgelicht. Deze mensen kunnen naar hun geld fluiten en worden, als ze aandringen op terugbetaling, door hem zelfs fysiek of schriftelijk bedreigd of op andere wijze lastiggevallen.

Zo werd hij in november 2015 gearresteerd wegens het lastigvallen van een vrouw in Jalon in het noorden van de Costa Blanca, met wie hij een zakelijk conflict had. (Bron: DutchNews.nl 7 juni 2016). De rechter legde Haisma hiervoor een straat verbod op.

In datzelfde jaar wist Haisma het vertrouwen van een vastgoedbeheerder te winnen door te verzwijgen dat hij in Nederland failliet is verklaard i.v.m. de fraude met de genoemde overheidssubsidie die hij niet kon terugbetalen.

Eenmaal in functie trok hij de activa van de vastgoedbeheerder naar zich toe om er zijn eigen vakantie- en villaonderhoudsbedrijf mee op te zetten. Zo stuurde hij de klanten van de vastgoedbeheerder rekeningen met zijn eigen bankgegevens. Ook hij liet hij zich door argeloze Nederlanders vooruitbetalen voor het bouwen van werk- en vastgoedonderhoud, maar verzaakte de bouwlieden die hij voor het werk inhuurde te betalen waardoor het werk kwam stil te liggen met alle technische én financiële gevolgen voor ´zijn´ klanten van dien. (Bron: DutchNews.nl 7 juni 2016)

Recentelijk is Haisma door de rechtbank in Benidorm voor het schriftelijke bedreigen van een Nederlandse ondernemer, veroordeeld tot het betalen van een vergoeding wegens het aanbrengen van “morele” schade en het betalen van de gerechtskosten en een boete aan de rechtbank.
Zowel het slachtoffer als de rechtbank kunnen echter fluiten naar hun geld, omdat Haisma ook in Spanje niets op zijn naam heeft staan en de rechtbank in Benidorm bovendien geen “tijd” heeft om invorderingsmaatregelen te treffen.
Haisma kocht begin 2017 van de ondernemer op afbetaling diens Nederlandstalige boekwinkel, die hij aan het begin van dit jaar leeghaalde, terwijl het nog niet is afbetaald. Haisma verliet het winkelpand dus met de nog niet afbetaalde voorraad en winkel inventaris, én met een fikse huurschuld. De vorige eigenaar kan naar zijn geld fluiten. Datzelfde geldt voor Haisma´s klanten. Zij kunnen naar hun bestelde én reeds betaalde boeken en tijdschriften fluiten.
Haisma behoort dus tot de lieden die zich ten koste van landgenoten in het buitenland verrijken.

Om een indruk te geven van de reputatie die Gerard Haisma in korte tijd onder de hier verblijvende Nederlandse wintertoeristen en residenten heeft verworven, verwijs ik u ook naar de chat berichten over hem op het facebook van dit jaar.
Haisma is, of was in Nederland getrouwd met Nicoline Letteboer. Zij is, naar verluid, dominee en directrice van uitvaartcentrum afscheidshuis “de Vlindertuin” in Den Helder Julianadorp, die zij en Haisma, tot diens vlucht naar Spanje, samen uitbaatten. Naar verluidt heeft ook zij echter niets op haar eigen naam staan, wat doet vermoeden dat zij Haisma´s handlanger is en de scheiding slechts een “constructie” is. Opvallend is in ieder geval dat zij zich bij bepaalde correspondentie bedient van de gecombineerde en de m.i. opgesmukte titel ds. drs.

Namens de slachtoffers van Gerard Haisma hoop ik dat het bovenstaande voor u aanleiding is om het op te nemen in uw programma.

Met vriendelijke groet,

Max Rufi

Hanka Vet Goed gedaan. Hoop dat ze er wat mee gaan doen. Je kan mij ook aan het rijtje slachtoffers van Gerard Haisma toevoegen.

Michel Organe Het spijt mij zeer te horen dat nog meer mensen boeken besteld en betaald hebben bij/aan dhr Gerard Haisma (Boekwinkel in Alfaz) , maar nooit ontvangen.

Ik heb vernomen dat dhr. Gerard Haisma geregeld ‘gespot’ word bij Brasserie Miramar in Albir (bij Dominique).

Liedia de Waard · Iedere dag is hij daar
Jetty Klapwijk · Ja dat klopt hij is daar zeer regelmatig.
Finn Magendans En hij geeft aan dat het onbegrijpelijk is dat Nederlanders het uwv belazeren wonend in Spanje 
Spiegeltje aan de wand…..
Hanka Vet Hoe zit het met ” zijn” B&B in Jalon dan.? Is die daar ook al weer verdwenen.? 
En als die veel in de brasserie in Albir zit dan zal dat ongetwijfeld zijn volgende slachtoffer zijn.😯

Ruud Pellegrom Als hij daar nog steeds rondloopt kan er toch wel even opgetreden worden?
Colmans Carla · als mede eigen naar kan je toch beslag op zijn inkomsten leggen
Colmans Carla · geschreven door m colmans
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fleesplezier.CostaBlanca%2Fposts%2F580852798935275&width=500" width="500" height="313" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fleesplezier.CostaBlanca%2Fposts%2F577195582634330&width=500" width="500" height="212" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fleesplezier.CostaBlanca%2Fposts%2F573439923009896&width=500" width="500" height="231" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>